לחץ לחץ לחץ. גם אתם מרגישים אותו נושב באוויר? בחורים ובחורות לפני פגישה ראשונה נכנסים לתהליך חדש שאינו מוכר להם מה שעלול לגרום להורדת הביטחון העצמי, לבלבול ופיק ברכיים. אפילו בחורים ובחורות שכבר נפגשו מספר ‘פגישות ראשונות’ בעבר עלולים להרגיש את המתח בכל פעם מחדש, ואת התהייה- מה יקרה הפעם? האם השיחה תזרום? האם נרגיש בנח? האם עלי להכין מלאי חדש של נושאי שיחה לפגישה?
אספנו למענכם כמה טיפים שיעזרו לכם למצוא נושאי שיחה לפגישת השידוכים ולגרום לאווירה נינוחה:
תני לבחור לדבר
ככה אומרים בכל אופן….שהבחור אחראי על החלק של נושאי השיחה בפגישה הראשונה. בעיקרון- זה נכון. תפקידו של הבחור הוא להוביל את הפגישה, לפתוח, לסיים וכו’. הוא זה שאמור לדובב את הבחורה, להתעניין בה ולגרום לה לצאת מהביישנות הטבעית שלה. יחד עם זאת חשוב לזכור כי אין הדבר חד משמעי, ועל הבחורה להיות ערנית למצב בשטח ולעלות נושאי שיחה משל עצמה במידה ומשתררת שתיקה מביכה. כמו כן חשוב לשים לב שכל שאלה- הן מצד הבחור והן מצד הבחורה מטרתה לפתוח נושא שיחה ולכן לא עונים על שאלות ב”כן” ו”לא” סתמיים. מרחיבים את התשובה, מספרים קצת מסביב, שואלים בחזרה…בסופו של דבר אין זו ‘חקירה’ אלא בדומה לפגישת חבר חדש או חברה חדשה בה מתעניינים בנחמדות ובנעימות.
אז על מה נדבר? הנה לכם רשימה של נושאי שיחה עיקריים לפגישה :
כולנו רוצים תכלס’, ואחרי הכל אתם לחוצים מידי בשביל תרגילי תרפיה למיניהם להורדת הלחץ…:) אז קבלו את הרעיונות שלנו לנושאי שיחה בפגישת שידוכים:
פגישה ראשונה
זוהי פגישה שמטרתה לשבור את הקרח וגם לבדוק מציאת חן ראשונית. בפגישה זו לא נדבר על נושאי שיחה עמוקים וכבדים, רוחניות, שאיפות וכו’ מכיוון שאלו נושאים שצריך לדבר עליהם בפתיחות ובישוב הדעת- מה שאין בכלל בפגישה הראשונה. אז על מה כן נשוחח? שיחת היכרות.
-ספר/י לי על עצמך, מה לומדים, איפה לומדים
-מה התחביבים שלך ומה אתה אוהב ונהנה לעשות
-זכרונות ילדות נחמדים
-סדר יום כללי (סיפורי נסיעות ללימודים או לעבודה… מאכלים אהובים לארוחת ערב, תעסוקות בשעת הפנאי וכו’)
-מי המשפחה שלך? (אחים /אחיות נשואים או בישיבות וסמינרים, אופי הקשר ביניכם, מה הם עושים היום, אחיינים וכדומה)
התדר צריך להיות חביב ולא חושפני או ‘חפרני’, מן הכרות כללית נחמדה ולא מחייבת.
פגישה שניה והלאה
במידה והשיחה זרמה והיה לכם נחמד ביחד- הגיע הזמן להעמיק את הקשר ואת נושאי השיחה, ולגעת- בזהירות- בנושאים עמוקים וכבדים יותר. לשמוע את דעתו של הצד השני בעניינים שונים הנוגעים לבית המשותף ולאורח החיים בעתיד. רמת הצלילה לעומק תהיה תלויה ברמת הקשר והקרבה שפתיחתם. יתכן ויהיו נושאים שתרגישו שעדיין לא מתאים לשוחח עליהם אלא רק בפגישות הבאות. כמו כן חשוב בעת עליה על “מוקש”- ז”א חילוק דעות- לא להגיע למריבה חלילה אלא לעצור ולהניח לדברים לחלחל. יתכן ובפגישה הבאה תגיעו לעמק השווה.
אז על מה חשוב לשוחח:
-תעסוקה של הבעל והאישה בעתיד: האם הבעל יצא לעבוד? מתי? במה? למה? האם האישה תעבוד? איפה? איך מתמודדים עם שעות עבודה מאוחרות? או עם מקומות עבודה לא שמורים מספיק?
-ניהול בית: חלוקת תפקידים בין הבעל לאשה: קניות/ שטיפות/בישולים, סיוע בעת הצורך, שעות שינה…
-חינוך ילדים
-דעת תורה בבית
-יחס לטכנולוגיה
-ניהול כספים
-מקום מגורים
ועוד.
טיפ קטן:
מידי פעם העלו נושאי שיחה בפגישה העוסקים בנושאים כלליים יותר ופחות רציניים על מנת להקליל את האווירה ולגרום לתחושה נוחה ביניכם:
ספרי קריאה, היסטוריה כללית ויהודית, מקומות יפים לטיול, אוכל ותרבויות שונות וכו’.