ציטוט מ ליבי מקלב ב יוני 7, 2025, 23:49התחתנתי לא מזמן, ברוך ה', ואנחנו ממש מתחילים את הדרך...
רוצים לקנת דירה, פתאום מבינים מה כסף, הוצאות, הכנסות...
ושמעתי כל כך הרבה סיפורים של זוגות שנפלו, הסתבכו, לקחת הלוואות בלי. להבין, או פשוט לא התנהלו נכון – ואני לא רוצה להגיע לשםאז פתחתי את האשכול הזה ואני ממש ישמח שתכתבו לי מניסיונכן כל דבר שיכול לעזור לנו.
בנושאים כמו משכנתא, הלוואות, חשבון בנק, אשראי, השקעות וכד׳תודה מראש לכל מי שתכתוב – אתן לא יודעות כמה זה חשוב לי!
התחתנתי לא מזמן, ברוך ה', ואנחנו ממש מתחילים את הדרך...
רוצים לקנת דירה, פתאום מבינים מה כסף, הוצאות, הכנסות...
ושמעתי כל כך הרבה סיפורים של זוגות שנפלו, הסתבכו, לקחת הלוואות בלי. להבין, או פשוט לא התנהלו נכון – ואני לא רוצה להגיע לשם
אז פתחתי את האשכול הזה ואני ממש ישמח שתכתבו לי מניסיונכן כל דבר שיכול לעזור לנו.
בנושאים כמו משכנתא, הלוואות, חשבון בנק, אשראי, השקעות וכד׳
תודה מראש לכל מי שתכתוב – אתן לא יודעות כמה זה חשוב לי!
ציטוט מ אסנת לוי ב יוני 10, 2025, 13:44
לא מלווים כסף , בטח לא לחברים או משפחה. זה סתם גורם לאי נעימות...
תדאגי שיהיה לכם אשראי אחד! ולא יותר
תבדקי מול הבנק שאין לכם אפשרות להיכנס למינוס
לחסוך כל חודש באופן קבוע (ולעצמאיות עדיף להפקיד את הכסף בקרן השתלמות)
לא נכנסים להשקעות לפני שמתייעצים עם מישהו שמבין באותה סוג של השקעה!
לתת מעשרות (:
לא מלווים כסף , בטח לא לחברים או משפחה. זה סתם גורם לאי נעימות...
תדאגי שיהיה לכם אשראי אחד! ולא יותר
תבדקי מול הבנק שאין לכם אפשרות להיכנס למינוס
לחסוך כל חודש באופן קבוע (ולעצמאיות עדיף להפקיד את הכסף בקרן השתלמות)
לא נכנסים להשקעות לפני שמתייעצים עם מישהו שמבין באותה סוג של השקעה!
לתת מעשרות (:
ציטוט מ אפרת וייס ב יוני 12, 2025, 12:33יש לי ניסיון קשוח עם הכסף בתחילת נישואין.העניין הוא שהיה לנו הכנסה נמוכה והיה קשה אבל הסתדרנו כל עוד חיינו עם דיירקט.ברגע שהתחלנו עם אשראי התחילו הצרות, כי אז התחלנו להלוות כדי שלא יחזור החיוב, בקיצור ככה גלגלנו וגלגלגנו, עד שכרגע אפילו הבנקים לא מסכימים להלוות לנו.ב"ה אנחנו כרגע בייעוץ ומקווים להעלות על דרך המלך.מסקנות חשובות מהסיפור שלי האישי:1. לעבוד אך ורק עם דיירקט!2. לפני שהתחתנתי היה לי תוכנית ניסיון שעבדה לי מצוין - כל חודש ביום שקיבלתי את המשכורת, היה לי חסכון בבנק, שפשוט היה קבוע יורד בעשירי לחודש.ולכן אפילו לא חשבתי להשתמש בכסף הזה, כי היה לי פשוט את המשכורת פחות נגיד אלף ש"ח, וזה מה שהיה לי להשתמש באותו חודש.וככה הגעתי לחתונה אחרי הרבה טיולים וקניות (וקניה של פאה!) ובילויים ועדיין חיסכון של 17 אלף שקל שהלכו ישר אחרי החתונה לרישיון של בעלי ולחלק מההון העצמי שלנו לקניית הדירה שלנו.אז זה הטיפ שלי - לפתוח חיסכון בבנק (או בכל מקום השקעה אחר) אבל הרעיון הוא שהכסף יורד בעשירי לחודש.3. אם יש לכם כיוון כזה- לקנות דירה כמה שיותר מהר, במקום שאתם יכולים לגור בו.אנחנו קנינו דירה אבל חשבנו שנוכל לגור בירושלים ולהשכיר את הדירה שלנו, בפועל - המון חודשים היא עמדה ריקה ושילמנו גם משכנתא וגם שכירות בירושלים - ובלי הכנסה של שכירות.אגב כיום אנחנו גרים בדירה משלנו וזה הכי כיף שיש שלא צריך להוציא כסף כל חודש על שכירות רק על משכנתא סבירה יחסית. וגם גרים בעיר הכי מדהימה בארץ (צפת, אם שאלת...)בקיצור שיהיה מלא בהצלחה בחיים הכלכליים והמשותפים שלכם!מקווה שעזרתי במעט...אגב יש פודקאסט של משפחה (עניין של כסף) מאד מעשיר!