ציטוט מ נועה לוי ב אפריל 29, 2025, 13:25טוב, רציתי לעלות פה משהו שאני בטוחה שעוד כמה מרגישות כמוני...
אנחנו בתוך כל ההכנות לחתונה – וזה מרגש, באמת. אבל עם כל הכבוד ההוצאות מטורפות!
איך הגענו למצב שכל דבר עולה הון?
כאילו – זה ברור שחתונה זה פעם בחיים אבל חייב להוציא כל כך הרבה?
אני מרגישה שכולנו קצת נגררים אחרי סטנדרט שהוא כבר לא הגיוני.
אני יודעת שאני לא היחידה שחושבת ככה. אז חשבתי – אולי נפתח פה שיחה, משהו פתוח, בלי שיפוט – איפה כן אפשר לחסוך?
איפה אפשר לוותר קצת?בא לי לשמוע – מה עשיתם אחרת? מה הייתם משנים/ מורידים?
זה יכול ממש לעזור לכולנו
טוב, רציתי לעלות פה משהו שאני בטוחה שעוד כמה מרגישות כמוני...
אנחנו בתוך כל ההכנות לחתונה – וזה מרגש, באמת. אבל עם כל הכבוד ההוצאות מטורפות!
איך הגענו למצב שכל דבר עולה הון?
כאילו – זה ברור שחתונה זה פעם בחיים אבל חייב להוציא כל כך הרבה?
אני מרגישה שכולנו קצת נגררים אחרי סטנדרט שהוא כבר לא הגיוני.
אני יודעת שאני לא היחידה שחושבת ככה. אז חשבתי – אולי נפתח פה שיחה, משהו פתוח, בלי שיפוט – איפה כן אפשר לחסוך?
איפה אפשר לוותר קצת?
בא לי לשמוע – מה עשיתם אחרת? מה הייתם משנים/ מורידים?
זה יכול ממש לעזור לכולנו
ציטוט מ אא רר ב אפריל 29, 2025, 15:09דבר ראשון תורידו הזמנות!
הכי קל וזול לשלוח לכולם במייל ו אם יש לכם קבוצת צ׳אט או ווצאפ משפחתית
ואם יש לכם איזה דודים שאין לכם את המייל שלהם- תבררו- כמו שמבררים מה הכתובת מגורים
דבר ראשון תורידו הזמנות!
הכי קל וזול לשלוח לכולם במייל ו אם יש לכם קבוצת צ׳אט או ווצאפ משפחתית
ואם יש לכם איזה דודים שאין לכם את המייל שלהם- תבררו- כמו שמבררים מה הכתובת מגורים
ציטוט מ ורדה מובשוביץ ב אפריל 30, 2025, 21:33את צודקת ובכל זאת הזמנות זה לא הוצאה יקרה.. רב הזמנות נשלחות באופן דיגיטלי וגם אם צריך להדפיס כמה מאות זה בסביבות 80 אגורות להזמנה..
מה שמאד מקומם וקשה להבין איך עדיין משתפים איתו פעולה זה מחיר המאפרת והמתסרקת לכלה, שיוצא יחד סביב ה3000 שקל..!!
למה לאפר פני הכלה עולה כפול 3 ויותר מפני האם או האחות? למה לסרק שער או פאה אמור לעלות מעל 1000 שקל לעבודה של קצת יותר משעה?
הנושא הזה חייב שינוי , כיון שלאחת אין יכולת לשנות כי היא פשוט תישאר ללא מאפרת ומתסרקת, זה חייב להיות משהו שבא בקבוצה ומתוך הציבור..
רק בשמחות ועם שפע סייעתא דשמייא.
את צודקת ובכל זאת הזמנות זה לא הוצאה יקרה.. רב הזמנות נשלחות באופן דיגיטלי וגם אם צריך להדפיס כמה מאות זה בסביבות 80 אגורות להזמנה..
מה שמאד מקומם וקשה להבין איך עדיין משתפים איתו פעולה זה מחיר המאפרת והמתסרקת לכלה, שיוצא יחד סביב ה3000 שקל..!!
למה לאפר פני הכלה עולה כפול 3 ויותר מפני האם או האחות? למה לסרק שער או פאה אמור לעלות מעל 1000 שקל לעבודה של קצת יותר משעה?
הנושא הזה חייב שינוי , כיון שלאחת אין יכולת לשנות כי היא פשוט תישאר ללא מאפרת ומתסרקת, זה חייב להיות משהו שבא בקבוצה ומתוך הציבור..
רק בשמחות ועם שפע סייעתא דשמייא.
ציטוט מ ה - ב אפריל 30, 2025, 21:40הזמנות זה החלק הזול. במיוחד שיש אנשים שאי אפשר לשלוח להם במייל פשוט כי זה לא מכובד, כמו רבנים, ראשי ישיבות וכו'.
אני חושבת שהטעות הגדולה היא לנסות לשנות את הסטנדרט. להתמקד בלשנות את כולם לא בדיוק יעזור לך נקודתית. מי שרוצה לחסוך ולעשות שונה- פשוט לא מסתכל על אחרים, משווה מחירים, מה שלא הגיוני לא רוכש, וזהו. הבעיה מתחילה מזה שרוצים להיות כמו בסטנדרט, אבל הוא לא כ"כ מתאים לכיס שלנו, אז מנסים לשנות את הסטנדרט.
איפה אפשר לחסוך?
בבקשה!
- לעשות שיעורי בית מקדימים ולחפש ספקים בלי להתעצל. אם קשה ויש מחשב, לבדוק באתרים, לבצע השוואות ב'זאפ', לשאול אנשים.
- לא להשאיר דברים לרגע האחרון- זה גורם לרכישות פזיזות ומהירות בגלל שאין זמן להתעכב
- לבקש כמה הצעות מחיר וגם להתמקח- להציג הצעות של ספק אחד לספק שני ולבקש הנחה- תופתעו כמה זה קל!
אחד הדברים שהסטנדרט בהם הוא גבוה מאוד ובלי טעם, הוא איפור לכלה. לא פעם מאפרות מנוסות וטובות אמרו לי שכואב להן הלב לדרוש את המחיר הזה אבל זה המחיר שוק והן לא רוצות שיחשבו שהן לא מספיק טובות. ת'כלס, באחת החתונות שלנו מצאנו מאפרת מדהימה, מנוסה, עם קו צעיר וטרנדי, חומרים עמידים, איכותית, שאיכשהו לוקחת חצי מחיר לכלה, וכבר כמה חתונות אנחנו איתה.
בקיצור, לחפש טוב, להשוות מחירים, אם צריך אז להתמקח, וכמובן שלהפסיק להשוות. כי זה אם כל חטאת:)
בהצלחה!
הזמנות זה החלק הזול. במיוחד שיש אנשים שאי אפשר לשלוח להם במייל פשוט כי זה לא מכובד, כמו רבנים, ראשי ישיבות וכו'.
אני חושבת שהטעות הגדולה היא לנסות לשנות את הסטנדרט. להתמקד בלשנות את כולם לא בדיוק יעזור לך נקודתית. מי שרוצה לחסוך ולעשות שונה- פשוט לא מסתכל על אחרים, משווה מחירים, מה שלא הגיוני לא רוכש, וזהו. הבעיה מתחילה מזה שרוצים להיות כמו בסטנדרט, אבל הוא לא כ"כ מתאים לכיס שלנו, אז מנסים לשנות את הסטנדרט.
איפה אפשר לחסוך?
בבקשה!
אחד הדברים שהסטנדרט בהם הוא גבוה מאוד ובלי טעם, הוא איפור לכלה. לא פעם מאפרות מנוסות וטובות אמרו לי שכואב להן הלב לדרוש את המחיר הזה אבל זה המחיר שוק והן לא רוצות שיחשבו שהן לא מספיק טובות. ת'כלס, באחת החתונות שלנו מצאנו מאפרת מדהימה, מנוסה, עם קו צעיר וטרנדי, חומרים עמידים, איכותית, שאיכשהו לוקחת חצי מחיר לכלה, וכבר כמה חתונות אנחנו איתה.
בקיצור, לחפש טוב, להשוות מחירים, אם צריך אז להתמקח, וכמובן שלהפסיק להשוות. כי זה אם כל חטאת:)
בהצלחה!
ציטוט מ אפרת וייס ב אפריל 30, 2025, 22:57הבעיה שלנו היום שכולם חייבים לחיות כמו כולם!
פעם היה ברור שיש עשירים ויש עניים
וחתונה של גביר העיירה היא לא כמו חתונה של עניי העיירה.בגמרא כבר כתוב שצריך לעשות סעודה גדולה ומכובדת כדי שלא יהיה קל בעיניו לגרשה.
אבל כתוב גם : לווה רשע ולא ישלםאבל היום כולם חייבים חתונות של גבירים...
להאכיל 500 איש
תזמורת הכי הכי, צילומי חוץ, סטודיו ווידיאו צלם וצלמת.
כסא כלה עם פרחים , שמלת כלה בסלון כלות עם ״שם״
הכל להרגשה הטובה שחס וחלילה הכלה לא תחשוב שאבא שלה לא רוטשילד.
אם לאנשים היה אומץ ושכל ומודעות למצב הפיננסי שלהם הם היו אומרים לילדים שלהם:
"אני לוקח הלוואות מהגמ"ח בשביל כל המותרות, אבל אחרי החתונה, תחזירו אתם."
ואז אולי, הכלה הייתה תופסת את המצב ותעדיף לא להתחיל את החיים ממינוס כזה ומוותרת.
אלא אם כן!
יש לה כסף שחסכה ותשלם מהכסף הזה!
הבעיה שלנו היום שכולם חייבים לחיות כמו כולם!
פעם היה ברור שיש עשירים ויש עניים
וחתונה של גביר העיירה היא לא כמו חתונה של עניי העיירה.
בגמרא כבר כתוב שצריך לעשות סעודה גדולה ומכובדת כדי שלא יהיה קל בעיניו לגרשה.
אבל כתוב גם : לווה רשע ולא ישלם
אבל היום כולם חייבים חתונות של גבירים...
להאכיל 500 איש
תזמורת הכי הכי, צילומי חוץ, סטודיו ווידיאו צלם וצלמת.
כסא כלה עם פרחים , שמלת כלה בסלון כלות עם ״שם״
הכל להרגשה הטובה שחס וחלילה הכלה לא תחשוב שאבא שלה לא רוטשילד.
אם לאנשים היה אומץ ושכל ומודעות למצב הפיננסי שלהם הם היו אומרים לילדים שלהם:
"אני לוקח הלוואות מהגמ"ח בשביל כל המותרות, אבל אחרי החתונה, תחזירו אתם."
ואז אולי, הכלה הייתה תופסת את המצב ותעדיף לא להתחיל את החיים ממינוס כזה ומוותרת.
אלא אם כן!
יש לה כסף שחסכה ותשלם מהכסף הזה!
ציטוט מ עמליה שרף ב מאי 4, 2025, 00:20וואי אני כל כך שמחה שמישהו מרים את הכפפה ומדבר על זה!
באמת הענין הוא הסטנדרט החברתי אבל הוא לא ישתנה אם אנחנו לא נשנה את ההסתכלות שלנו ברמת היחיד.
אני מתכוונת פשוט לעשות חתונות אחרות בלי לפחד מה יגידו.
אנחנו אמנם עוד לא שם אבל בבר מצוות ובת מצוות כבר הכנסנו שינוי ובני משפחה נוספים הולכים בעקבותינו.
לפעמים אני נמצאת בחתונה מרשימה ומה שעולה לי בלב זה "איזה החמצה", כמה בזבוז, וזה מתחיל בלהוריד את המוזמנים- בחצי!!! כן!!! לא כל השכונה חייבת לבוא לכל החתונה!! וגם למשפחה המאוד מורחבת- היום יש משפחות ענקיות וגם ככה זה מוגזם שצריך ללכת לכל הארועים. תחשבנו כמה אירועים בשנה לקחו לכם כוילל ערב ואת כל יום המחרת שהייתם צריכים להגיע בזמןלעבודה...
והקטע של "החברות של האחות?" מאיפה הגיע החירפון הזה?
תשקיעו בבר מפנק לבחורים והבחורות שבאמת עושים שמחת חתןכלה,(ודווקאהם מוצאים את עצמם לפעמים בקושי שותים קולה) מוזיקה טובה (וגם בזה לא צריך להשתגע) צלם טוב במחיר סביר, זהו.
מאפרת ומתסרקת אפשר למצוא מעולות במחירים ממש סבירים- לא חיבים ללכת על הכי יקר והכי טרנדי. (חשוב רק לבדוק את האיפור כמה ימים קודם שזה אכן יצא מה שהתכונתם)
אותו דבר כסא כלה, (מזמן ניהיה הפקה במקום פשוט כסא מכובד ויפה) פרחים, תמונות לפני ואחרי החתונה (ההמצאה הכי מטופשת ששמעתי עליה בחיי- במקום שהזוג יגיע הביתה!!!!)
מנות נוספות, בר קינוחים, כל הדברים האלה אפשר לוותר לגמרי או לקחת הרבה יותר פשוט.
נשאר לכם כסף? תשקיעו בהדרכת חתןכלה טובה גם לאחרי החתונה. תנו לזוג עוד שניים שלושה שיעורים של הדרכת זוגות.
תשקיעו רק במה שחשוב ונשאר, כל השאר- שיהיה מכובד (לא מוזנח) אבל פשוט.
שיהיה בשמחות, ובלב שמח אצל כל המשתתפים כולל ההורים שצריכים לשלם....
וואי אני כל כך שמחה שמישהו מרים את הכפפה ומדבר על זה!
באמת הענין הוא הסטנדרט החברתי אבל הוא לא ישתנה אם אנחנו לא נשנה את ההסתכלות שלנו ברמת היחיד.
אני מתכוונת פשוט לעשות חתונות אחרות בלי לפחד מה יגידו.
אנחנו אמנם עוד לא שם אבל בבר מצוות ובת מצוות כבר הכנסנו שינוי ובני משפחה נוספים הולכים בעקבותינו.
לפעמים אני נמצאת בחתונה מרשימה ומה שעולה לי בלב זה "איזה החמצה", כמה בזבוז, וזה מתחיל בלהוריד את המוזמנים- בחצי!!! כן!!! לא כל השכונה חייבת לבוא לכל החתונה!! וגם למשפחה המאוד מורחבת- היום יש משפחות ענקיות וגם ככה זה מוגזם שצריך ללכת לכל הארועים. תחשבנו כמה אירועים בשנה לקחו לכם כוילל ערב ואת כל יום המחרת שהייתם צריכים להגיע בזמןלעבודה...
והקטע של "החברות של האחות?" מאיפה הגיע החירפון הזה?
תשקיעו בבר מפנק לבחורים והבחורות שבאמת עושים שמחת חתןכלה,(ודווקאהם מוצאים את עצמם לפעמים בקושי שותים קולה) מוזיקה טובה (וגם בזה לא צריך להשתגע) צלם טוב במחיר סביר, זהו.
מאפרת ומתסרקת אפשר למצוא מעולות במחירים ממש סבירים- לא חיבים ללכת על הכי יקר והכי טרנדי. (חשוב רק לבדוק את האיפור כמה ימים קודם שזה אכן יצא מה שהתכונתם)
אותו דבר כסא כלה, (מזמן ניהיה הפקה במקום פשוט כסא מכובד ויפה) פרחים, תמונות לפני ואחרי החתונה (ההמצאה הכי מטופשת ששמעתי עליה בחיי- במקום שהזוג יגיע הביתה!!!!)
מנות נוספות, בר קינוחים, כל הדברים האלה אפשר לוותר לגמרי או לקחת הרבה יותר פשוט.
נשאר לכם כסף? תשקיעו בהדרכת חתןכלה טובה גם לאחרי החתונה. תנו לזוג עוד שניים שלושה שיעורים של הדרכת זוגות.
תשקיעו רק במה שחשוב ונשאר, כל השאר- שיהיה מכובד (לא מוזנח) אבל פשוט.
שיהיה בשמחות, ובלב שמח אצל כל המשתתפים כולל ההורים שצריכים לשלם....